Pedron Caffè sklenice na espresso, 80 ml
Kód: P1110Detailní popis produktu
Nádherná sklenice na espresso od Pedron caffe má nádherný moderní design. Je minimalistický, takže se hodí k jakémukoli dalšímu porcelánu. Má objem 80 ml, což je ideální na espresso, ristretto nebo jen na vodu ke kávě. Tím, že je ze skla, podpoříte své chuťové pohárky a vyzdvihnete krásu černé kávy s její bohatou pěnou.
Jak připravit dokonalé ristretto?
Ristretto je menší brácha espressa a má ve svých 20 ml dokonale výraznou chuť. Vyzkoušejte ho i U ristretta je důležité správně namlít kávu. Musíte použít jemnější mletí než v případě espressa. Konzistencí pak připomíná téměř moučkový cukr. Pak už je postup stejný jako v případě espressa. 7 až 8 gramů namleté kávy, kterou umístíte do kávovaru a necháte 25 vteřin protékat vodu o teplotě 90 °C. Díky jemnějšímu mletí voda neprotéká tak rychle, a proto budete mít 20 ml kávy, ve které se snoubí všechny chutě a vůně. My vám přejeme dobrou chuť.
TIP pro ještě lepší kávu
Na ristretto vybírejte spíš tmavě upražená zrna. Taková káva má intenzivní hořkou chuť a objevují se v ní tóny karamelu, čokolády a oříšků.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Řemeslná pražírna kávy
Tato je řemeslná pražírna byla založena v roce 2004 Massimem Pedronem. Pražírna Pedron Caffè představuje kvalitu, tradici a zároveň drží krok s novými trendy. Reprezentuje tak ideální kombinaci mezi moderní a starodávnou technologií. Pro výrobu pražené kávy používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí a každé zrno je pečlivě kontrolováno a hodnoceno dle SCA protokolu.
Kávové třešně
Zrání kávových třešní v oblastech ve vysokých nadmořských výškách až 2000 m.n.m. dodává výsledné upražené kávě její charakteristicky sladší a komplexnější chuť. To je dáno díky vysokým teplotním rozdílům mezi dnem a nocí v těchto místech. Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci
Dodavatelé
Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci.
Pražení
Samotným srdcem pražírny Pedron Caffé je řemeslný horkovzdušný pražící buben. Každá várka kávy prochází pomalým pražením vzduchem pod pečlivým dozorem mistrů pražičů.