Pedron Caffè Espresso šálek s podšálkem, 75 ml
Kód: P196001Detailní popis produktu
Bílý šálek na espresso s logem tradiční pražírny Pedron caffe se stane vaším nejoblíbenějším hrnečkem ve výbavě. Má velmi jednoduchý, ale zato praktický design a je vyroben ze silnostěnného porcelánu.
Šálek má objem 75 ml, což je ideální velikost na espresso, a ještě vám zbude dostatek prostoru pro mléko či smetanu. Velmi dobře se drží a ouško je akorát velké na ukazováček.
Podšálek je větší, než můžete vidět v jiných restauracích. Pohodlně na něj umístíte lžičku i 2 balíčky cukru. Díky svému promyšlenému tvaru z něj jen tak něco nespadne.
Jak na pořádné espresso? Přichystejte si svou oblíbenou kávu nebo vyberte mezi kávou Pedron caffe. Doporučujeme začít čokoládovými chutěmi, které ocení většina milovníků kávy. Následně kávu umelte pro přípravu espressa. (Svou jemností připomíná hrubou mouku.) Na 1 espresso budete potřebovat 7 až 8 gramů. Pak postupujte dle svého typu kávovaru. Před spuštěním vody nezapomeňte kávovar lehce propláchnout, abyste se zbavili zkondenzované vody, a neovlivnili tak chuť výsledné kávy. Základem je tlak 8 až 10 barů a voda o 90 °C, která musí protékat 25 vteřin. To dá vzniknout přibližně 30 ml nádherného espressa, které provoní celou místnost. My vám přejeme dobrou chuť.
TIP pro ještě lepší kávu
Pokud pro přípravu kávy používáte vodu kohoutkovou, doporučujeme používat filtr, který zbaví vodu chloru. Ten totiž ničí chuť a aroma výsledné kávy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Řemeslná pražírna kávy
Tato je řemeslná pražírna byla založena v roce 2004 Massimem Pedronem. Pražírna Pedron Caffè představuje kvalitu, tradici a zároveň drží krok s novými trendy. Reprezentuje tak ideální kombinaci mezi moderní a starodávnou technologií. Pro výrobu pražené kávy používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí a každé zrno je pečlivě kontrolováno a hodnoceno dle SCA protokolu.
Kávové třešně
Zrání kávových třešní v oblastech ve vysokých nadmořských výškách až 2000 m.n.m. dodává výsledné upražené kávě její charakteristicky sladší a komplexnější chuť. To je dáno díky vysokým teplotním rozdílům mezi dnem a nocí v těchto místech. Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci
Dodavatelé
Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci.
Pražení
Samotným srdcem pražírny Pedron Caffé je řemeslný horkovzdušný pražící buben. Každá várka kávy prochází pomalým pražením vzduchem pod pečlivým dozorem mistrů pražičů.