Pedron Caffè DECA mletá, 250g
Kód: P105Detailní popis produktu
70 % brazilské arabiky a 30 % guatemalské robusty vytvoří jedinečný kávový zážitek
V nadmořské výšce od 600 do 1.050 m. n. m. dozrávají ty nejlepší kávové třešně, které farmáři ručně sbírají a následně zpracovávají. Arabiku najdete v Brazílii na plantáži Cerrado Finca S. Sofia, kde ji místní připravují suchým způsobem (natural). Třešně suší včetně dužiny, a tak v šálku najdete výrazné plné tělo s odvážnějšími chutěmi. Celou směs doplňuje guatemalská robusta z plantáže Las Flores. Tu pěstitelé zpracovávají mokrou metodou (washed), která propůjčí kávě lehkou kyselost a čistější chuť.
Kofein odstraňují farmáři pomocí švýcarské metody
Před vývozem pěstitelé kávu zbavují kofeinu. Využívají k tomu šetrnější švýcarský způsob, kdy se zrna louhují v horké vodě a kofein odstraňují pomocí uhlíkových filtrů. Ve výsledné kávě tak zůstane minimum kofeinu a vy si ji můžete vychutnat třeba o půlnoci.
Aroma
Vyváženost
Kyselost
Stupeň pražení
Sladkost
Dochuť
Tělo
Každé zrnko kávy kontrolují mistři v Itálii, abyste ochutnali jen to nejlepší
Brazilská a guatemalská zrna putují do italské pražírny Pedron. Před samotným pražením je mistři ručně třídí a vybírají jen ta zrnka, která jsou bez škůdců, kamínků a jiných nečistot. Můžete si být jisti, že každé zrnko je té nejlepší kvality (podle SCA protokolu vybírají jen zrna, která dosáhnou minimálního hodnocení 80 ze 100).
Následuje ten nejvoňavější proces na cestě kávy, a to je pražení. Nejlepší chuť a dokonalé aroma těchto dvou odrůd vynikne při pražení do tmavé barvy. Proto Pedron caffe Deca praží mistři na stupeň 8 z 10. Tím má káva střední až nízkou kyselost, plné tělo a intenzivní chuť.
Objevte espresso s chutí a vůní po karamelu
Kávu mistři v Itálii upražili na způsob přípravy espressa. Perfektně se hodí do vašeho kávovaru, a protože je již namletá, stačí jen nasypat a vychutnat si dokonalý kávový zážitek. Jakmile ji jednou ochutnáte, už nebudete chtít jinou (byť je bezkofeinová). Už při samotné přípravě se po celé místnosti rozline dokonalá vůně karamelu s příměsí ječného sladu. A stejně tak dobře i chutná. V jednom doušku ucítíte kombinaci karamelu, mandlí a kakaa. Je to doslova exploze chutí, které společně vytvářejí dokonale vyvážené aroma s plným tělem. Pokud máte rádi karamel, je káva Pedron caffe Deca tou ideální volbou v bezkofeinové variantě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Káva |
---|---|
Hmotnost: | 250g |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Řemeslná pražírna kávy
Tato je řemeslná pražírna byla založena v roce 2004 Massimem Pedronem. Pražírna Pedron Caffè představuje kvalitu, tradici a zároveň drží krok s novými trendy. Reprezentuje tak ideální kombinaci mezi moderní a starodávnou technologií. Pro výrobu pražené kávy používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí a každé zrno je pečlivě kontrolováno a hodnoceno dle SCA protokolu.
Kávové třešně
Zrání kávových třešní v oblastech ve vysokých nadmořských výškách až 2000 m.n.m. dodává výsledné upražené kávě její charakteristicky sladší a komplexnější chuť. To je dáno díky vysokým teplotním rozdílům mezi dnem a nocí v těchto místech. Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci
Dodavatelé
Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci.
Pražení
Samotným srdcem pražírny Pedron Caffé je řemeslný horkovzdušný pražící buben. Každá várka kávy prochází pomalým pražením vzduchem pod pečlivým dozorem mistrů pražičů.