Pedron Caffè Cappuccino šálek s podšálkem, 150 ml

Kód: P196002
135 Kč
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Šálek na cappuccino o objemu 210 ml ze silnostěnného porcelánu dokonale pozvedne vůni a chuť vašeho cappuccina.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pedron caffe Cappuccino šálek, to je kvalitní silnostěnný porcelán s jedinečným designem o objemu 210 ml.

Hrneček vám perfektně zapadne do rukou a velmi příjemně hřeje. Svou velikostí do něj snadno připravíte cappuccino s mléčnou pěnou či horkou čokoládu s velkou čepicí šlehačky.

Podšálek je velmi rafinovaně tvarovaný. Plocha talířku je rovná a po chvilce přechází do mírného sklonu. To vám umožní pohodlně nosit kávu, aniž by z něj neustále padala lžička či cukr.

Jak na pořádné cappuccino?
Nejprve umelte kávu Pedron caffe tzv. na espresso. To znamená, že bude mít strukturu jako hrubá mouka. Budete jí potřebovat 7 až 8 gramů. Nasypejte ji do páky a pořádně utlačte. Pod tlakem 8 až 10 barů nechte protékat horkou vodu o teplotě 90 °C po dobu 25 vteřin. Mělo by vám vzniknout přibližně 30 ml skvěle vonící kávy.

Do konvičky si nalijte 125 ml vychlazeného mléka a pomocí trysky ho našlehejte. Aby se mléko dobře napěnilo, vytvořte v konvičce vír. Výsledná teplota mléka by měla být okolo 60 °C. To poznáte tak, že vás konvička začne v ruce pálit. Proto je dobré si ji jednou rukou obejmout a přidržovat. Jakmile máte hotovo, v konvičce mléko pomocí krouživých pohybů důkladně promíchejte. Míchání je důležité, aby se mléko neoddělilo od pěny. Navíc získáte krásný lesk a bude se vám s ním dobře malovat.

Promíchanou horkou pěnu nalijte do espressa z výšky cca 6 cm. V závěru lití můžete vytvářet obrázky. Výsledné cappuccino by mělo mít mezi 150 a 180 ml. My vám přejeme dobrou chuť.

TIP: Jak vybrat kávu, která vám bude opravdu chutnat?
Ať už jste milovníci kávy černé či s mlékem, je důležité, aby vám chutnala. K tomu slouží tzv. chuťový test. Uvařte si kávu bez mléka a cukru. Nechte ji vychladnout a ochutnejte. Vnímejte chutě, které objevíte v prvních okamžicích i dozvuky, jež ucítíte za dlouho po napití. Pokud vám chutná, je to ta pravá.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Pedron logoŘemeslná pražírna kávy

Tato je řemeslná pražírna byla založena v roce 2004 Massimem Pedronem. Pražírna Pedron Caffè představuje kvalitu, tradici a zároveň drží krok s novými trendy. Reprezentuje tak ideální kombinaci mezi moderní a starodávnou technologií. Pro výrobu pražené kávy používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí a každé zrno je pečlivě kontrolováno a hodnoceno dle SCA protokolu.

Kávové třešně

Zrání kávových třešní v oblastech ve vysokých nadmořských výškách až 2000 m.n.m. dodává výsledné upražené kávě její charakteristicky sladší a komplexnější chuť. To je dáno díky vysokým teplotním rozdílům mezi dnem a nocí v těchto místech. Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci

Dodavatelé

Všichni dodavatelé kávových zrn pro pražírnu Pedron Caffé, která pro svou výrobu používá pouze ručně sbírané kávové třešně z vysokonadmořských oblastí, jako je Braziílie, Columbie, Etiopie či Papua Nová Guinea, podléhají certifikacím Rainforest Alliance a UTZ certifikaci.

Pražení

Samotným srdcem pražírny Pedron Caffé je řemeslný horkovzdušný pražící buben. Každá várka kávy prochází pomalým pražením vzduchem pod pečlivým dozorem mistrů pražičů.